Ballen trimmen

7 Tips om je ballen te verzorgen

7 Tips om je ballen te verzorgen Gruttz

Het is belangrijk om je balzak te verzorgen, naast dat het goed voor je algehele hygiëne is, is het ook goed voor je gezondheid. In deze blog geven we je 7 tips over hoe je het beste je ballen kan verzorgen en hoe je ze het beste kan trimmen! Ondanks dat een onderwerp zoals deze wellicht een kleine taboo heeft (al lijkt dat steeds meer weg te vagen) is het verzorgen van je ballen een essentieel onderdeel van een goede gezondheid én hygiëne. 

Veilig je ballen scheren of trimmen

Het op reguliere basis trimmen van je ballen zorgt ervoor dat je ballen netjes en verschoond blijven. 82% van de partners geeft sowieso een voorkeur aan geschoren kroonjuweeltjes, dus het verzorgen van je ballen is echt een win-win! Jij voelt je zelfverzekerder en je partner voelt zich serieus genomen… ;-). Hoe kun je dit dan het beste doen? Die vraag stelde wij onszelf ook natuurlijk en gelukkig hebben we de veiligste en meest efficiënte oplossing voor je gevonden; The Lifeshaver v2! De naam zegt het al; de Lifeshaver is een écht life saver. Makkelijk je ballen trimmen, zonder ingegroeide haren, wondjes of huidirritaties. Easy, peasy!

Gruttz - Onze Producten - Lifeshaver v2 - Lifeshaver v3 - Hoe verzorg ik mijn ballen? - Ballen Trimmen - Ballen Scheren

Was de kroonjuwelen regelmatig

Het wassen van je ballen is écht een essentieel onderdeel voor goede hygiëne! Gebruik warm water en zeep zonder toegevoegde giftige stoffen. Let op; zeep met allerlei toegevoegde geurstoffen kan ervoor zorgen dat je ballen zeer droog aanvoelen en gaan jeuken. En dat wil natuurlijk niemand! Na het douchen is het van belang dat jij je kroonjuwelen afpoetst met een droge (schone) handdoek.

Exfolieer je ballen

De huid rondom je ballen exfoliëren zorgt ervoor dat je dode huidcellen verwijdert, maar daarnaast kan dit er ook extra voor zorgen dat je geen ingegroeide haren krijgt. Wat natuurlijk zeer vervelend is, vooral op je balzak! Als je niet weet hoe je moet exfoliëren, hebben we hierrrrr een blog met tips!

Draag losse kleding rondom je ballen

Het dragen van kleding dat wat losser is rondom je ballen zorgt ervoor dat je ballen goed kunnen ademen. Geloof je ons niet? Ga jij anders maar eens een dag buiten sporten met een plastic zak om je nek heen…. Precies ;-). Kies voor comfortabele kleding; ademende stoffen zoals katoen of bamboo. Als je gaat sporten raden we 100% aan om sportondergoed te dragen. Deze geven een hoop support en voorkomen blessures. Een blessure aan je ballen…. ouch… alleen de gedachte al!

Vermijd agressieve producten

Als het op je ballen aankomt, is het zeer belangrijk dat je agressieve producten vermijd. Denk hierbij aan agressieve shampoo, harde scrubbers of sterke chemicalien, dit komt je ballen namelijk to-taal niet ten goede. Hou het bij zeer zachte producten; producten die gemaakt zijn om te gebruiken rondom de schaamstreek.

Veilige sex is belangrijk

Het is erg belangrijk voor de gezondheid van je ballen om veilig sex te hebben. Gebruik dus altijd een condoom als je sex hebt met iemand, zeker als je geen vaste partner hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om je minimaal één keer per drie maanden te laten testen op SOA’s. Het is erg belangrijk om je te laten testen, omdat dit ten goede is voor je gezondheid.

Controleer je ballen tijdens het douchen

Het is belangrijk om je ballen te controleren elke week op oneffenheden. Zaadbalkanker is één van de meest voorkomende kanker bij mannen tussen de 18 en 35 jaar. Het KWF heeft de volgende tips voor het controleren van je balzak:

  1. Doe de check tijdens of na een warme douche. Dan is je balzak het meest ontspannen.
  2. Pak eerst je ene bal tussen duim en wijsvinger en rol zacht heen en weer.
  3. Check of je een zwelling, knobbel, verharding of andere verandering voelt.
  4. Pak dan je andere bal en doe hetzelfde.
  5. Voel of zie je iets anders dan normaal of maak je je zorgen? Ga dan naar je huisarts.

Zorg ervoor dat je dit regelmatig doet! Zaadbalkanker is goed te behandelen, mits je er op tijd bij bent. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig je ballen controleert op oneffenheden, hardheid of andere veranderingen bij je balzak!

 

Volgende lezen

De 10 manieren om een bodygroomer voor mannen te gebruiken Gruttz
Tips & tricks om je konthaar te verwijderen Gruttz

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.